Духовден Задушница

Соопштение

14 јуни 2021

Благочестиви христијани,

Ве известуваме за распоредот на претстојните Богослужби:

На 19 јуни 2021 година, во Сабота пред Духовден (Духовденска задушница) во црквата Stadsklooster, Kanaalstraat 198 во Утрехт ќе се отслужи Заупокоена литургија со почеток од 11 часот.

Веднаш по литургијата ќе се отслужи и Панихида за блажен спомен на сите упокоени православни христијани, наши отци, мајки, браќа и сестри по вера.

Доколку сакате да понесете нешто со вас, се носи пченица и вино.

Во недела 20 јуни 2021 е Педесетница – Духовден на истата локација ќе се служи Литургија со почеток од 12 часот.

За повеќе информации обратете се кај свештеник Отец Захариј на телефон 0625044770

Со почит,

Управен одбор МПЦО Свети Стефан