Македонска Православна Црковна Општина Свети Стефан

Соопштение

Рхеден, 03 јануар 2021

Почитувани верници, возљубени браќа сестри,

Во врска со предстојниот празник Раѓањето Христово – Божиќ за жал нема да има празнување поради состојбата со Ковид 19 / Корона.

Се надеваме дека наскоро ќе се ублажат рестрикциите и ќе се овозможат околности за повторно функционирање на Македонската Православна Црковна Општина Свети Стефан.

За благовремено да бидете информирани за сите случувања следете не на следните страни:

www.svetistefan.nl

www.facebook.com/svetistefan.nl

www.facebook.com/mpco.svetistefan

Се надевам дека сте доволно информирани.

Со почит,

Привремен управен одбор на МПЦО Свети Стефан