Categories:

Почитувани, Недела 1ви август 2021 година во црквата Stadsklooster, Kanaalstraat 198 во Утрехт ќе се отслужи литургија по повод “Свети пророк Илија” од 12 до 17 часот . За повеќе информации обратете се кај свештеник Отец Захариј на […]

Categories:

Почитувани, Недела 11 јули 2021 година во црквата Stadsklooster, Kanaalstraat 198 во Утрехт ќе се отслужи литургија по повод Светите Петар и Павле со почеток од 13 часот. За повеќе информации обратете се кај свештеник Отец Захариј на […]

Categories:

Соопштение 19 јуни 2021 Благочестиви христијани, Во недела 20 јуни 2021 е Педесетница – Духовден. Ќе се служи Литургија со почеток од 12 часот. Адреса: Stadsklooster, Kanaalstraat 198, Utrecht За повеќе информации обратете се кај свештеник Отец Захариј […]
Духовден Задушница

Categories:

Соопштение 14 јуни 2021 Благочестиви христијани, Ве известуваме за распоредот на претстојните Богослужби: На 19 јуни 2021 година, во Сабота пред Духовден (Духовденска задушница) во црквата Stadsklooster, Kanaalstraat 198 во Утрехт ќе се отслужи Заупокоена литургија со почеток […]

Categories:

Steun de Macedonisch Orthodoxe Kerkgemeenschap Sveti Stefan en word lid. Vanaf vandaag kunt u via onze website lid worden. Vul het formulier in en steun ons! Of vul het online in:

Categories:

Почитувани, На генералното членско собрание одржано на 7 ми март 2021 година во Ротердам се избра нов управен одбор. Со радост ви ги соопштуваме новите членови на управниот одбор: Илија Талески – ПретседателБранко Гошев – Заменик претседателЉупчо Ѓорчески […]

Categories:

Ако помислуваш зло за луѓето, значи дека нечистиот дух живее во тебе, искушувајќи те да мислиш и правиш зло на другите.Ако некој умре без покајание, не простувајќи му на братот, душата ќе му отиде таму каде што е […]

Categories:

Почитувани верници, возљубени браќа сестри, Во тек се припремите околу организирање на изборно собрание на МПЦО Свети Стефан на кое ќе се избира нов управен одбор. Ве повикуваме да го пријавите вашето присуство со кое и стекнувате и […]

Categories:

Почитувани, Ви благодариме за вашето време кое го одвоивте да ја исполните анкетата. Прочитајте го соопштението. Со почит.

Categories:

Почитувани, На следниот линк ви поставуваме четири прашања со кои ќе одлучуваме за наредните чекори на МПЦО Свети Стефан. Ве замолуваме да одвоите една минута од вашето време да ни одговорите што вие мислите и сакате. Однапред ви […]