Categories:

Почитувани, Денеска ја примивне веста дека црквата (Stadsklooster Utrecht) во која редовно ги одбележувавме празниците не ни дозволува да одржиме служба за Велигден. Нажалост немаме друга можност во краток рок да се организира во друга црква. Се надеваме […]

Categories:

Почитувани верници, возљубени браќа и сестри, По повод честувањето на Велигден сакаме да ве известиме дека сме спремни да го организираме настанот доколку владата дозволи собири. Велигденската служба ќе се одржи вечерта/ноќта на први према втори мај, или […]