Соопштение 19 јуни 2021 Благочестиви христијани, Во недела 20 јуни 2021 е Педесетница – Духовден. Ќе се служи Литургија со почеток од 12 часот. Адреса: Stadsklooster, Kanaalstraat 198, Utrecht За повеќе информации обратете се кај свештеник Отец Захариј на телефон 0625044770 Со почит, Управен одбор МПЦО Свети […]
Духовден Задушница
Соопштение 14 јуни 2021 Благочестиви христијани, Ве известуваме за распоредот на претстојните Богослужби: На 19 јуни 2021 година, во Сабота пред Духовден (Духовденска задушница) во црквата Stadsklooster, Kanaalstraat 198 во Утрехт ќе се отслужи Заупокоена литургија со почеток од 11 часот. Веднаш по литургијата ќе се […]
Почитувани, Денеска ја примивне веста дека црквата (Stadsklooster Utrecht) во која редовно ги одбележувавме празниците не ни дозволува да одржиме служба за Велигден. Нажалост немаме друга можност во краток рок да се организира во друга црква. Се надеваме дека во скора иднина ќе имаме сопствено место. […]