Богослужби 2024

почеток 10:00 час (освен ако не е поинаку наведено)

ЗАДУШНИЦА, Св. Тарасиј Цариградски 

Сабота 09 март 2024
10:00 ч

Wiersdijk 8-B, 3434BP Nieuwegein, Netherlands

СЛУЖБАТА Е ОДЛОЖЕНА за оваа недела 24 март!  

Св. Софрониј Ерусалимски


Велик Пост Предпразнение на Благовештение

Сабота 6 април 2024

10:00ч

Wiersdijk 8-B 3434BP Nieuwegein, Netherlands

 ЦВЕТНИЦИ (Влегувањето на Господ Исус Христос во Ерусалим) 

НЕДЕЛА 28 април 2024

10:00ч

Wiersdijk 8-B 3434BP Nieuwegein, Netherlands

Велик Петок

на Светите Христови Страдања

Петок 3 мај 2024

18:00ч

Wiersdijk 8-B 3434BP Nieuwegein, Netherlands

Воскресение Христово - Пасха

Сабота 4 мај 2024 

23:30ч 

Nicolaaskerk (друга локација)

Utrechtsestraatweg 8A, 3438 AK Nieuwegein

Недела на раслабениот, Св. Гликерија

10:00ч.

Недела 26 мај 2024

Wiersdijk 8-B 3434BP Nieuwegein, Netherlands

НЕДЕЛА НА СЛЕПИОТ, свшт. мч. Терапонт

Недела 9 јуни 2024

10:00 ч.

Wiersdijk 8-B 3434BP Nieuwegein, Netherlands

ПЕДЕСТНИЦА

(ДУХОВДЕН)

Недела 23 јуни 2024

10:00ч

Wiersdijk 8-B 3434BP Nieuwegein, Netherlands 


Рождество на св. Јован Крстител - Претеча

Недела 7 јули 2024

10:00ч.

Wiersdijk 8-B 3434BP Nieuwegein, Netherlands 

Собор на славните
и сефални 12 Апостоли

Сабота 13 јули 2024

10:00ч.

Wiersdijk 8-B 3434BP Nieuwegein, Netherlands 

Св. Фотиј и Аникита  

Недела 25 август 

10:00часот 

Wiersdijk 8-B 3434BP Nieuwegein, Netherlands 


Св. мач. Адријан и Наталија 

Недела 8 септември

10:00 ч.

Wiersdijk 8-B 3434BP Nieuwegein, Netherlands 

Рождество на Пресветата Богородица

Сабота 21 септември

10:00 ч.

Wiersdijk 8-B 3434BP Nieuwegein, Netherlands 


Св. мач. Григориј

Недела 13 октомври

10:00 ч.

Wiersdijk 8-B 3434BP Nieuwegein, Netherland

Недела на отците на седмиот Вселенски Собор, преп. Параскева

Недела 27 октомври

10:00 ч.

Wiersdijk 8-B 3434BP Nieuwegein, Netherland

Св. Петка (Параскева)

Недела 10 ноември

10:00 ч.

Wiersdijk 8-B 3434BP Nieuwegein, Netherland

Св. великомач. Мина  

Недела 24 ноември

10:00 ч.

Wiersdijk 8-B 3434BP Nieuwegein, Netherland 

Св. Климент Охридски  

Недела 8 декември

10:00 ч.

Wiersdijk 8-B 3434BP Nieuwegein, Netherland

Зачнување на св. Ана мајката на Св. Богородица 

Недела 22 декември

10:00 ч.

Последна Богослужба за оваа година

Wiersdijk 8-B 3434BP Nieuwegein, Netherland

Богослужби 2024

почеток 10:00 час (освен ако не е поинаку наведено)

ЗАДУШНИЦА, Св. Тарасиј Цариградски 

Сабота 09 март 2024
10:00 ч

Wiersdijk 8-B, 3434BP Nieuwegein, Netherlands

СЛУЖБАТА Е ОДЛОЖЕНА за оваа недела 24 март!  

Св. Софрониј Ерусалимски


Велик Пост Предпразнение на Благовештение

Сабота 6 април 2024

10:00ч

Wiersdijk 8-B 3434BP Nieuwegein, Netherlands

 ЦВЕТНИЦИ (Влегувањето на Господ Исус Христос во Ерусалим) 

НЕДЕЛА 28 април 2024

10:00ч

Wiersdijk 8-B 3434BP Nieuwegein, Netherlands

Велик Петок

на Светите Христови Страдања

Петок 3 мај 2024

18:00ч

Wiersdijk 8-B 3434BP Nieuwegein, Netherlands

Воскресение Христово - Пасха

Сабота 4 мај 2024 

23:30ч 

Nicolaaskerk (друга локација)

Utrechtsestraatweg 8A, 3438 AK Nieuwegein

Недела на раслабениот, Св. Гликерија

10:00ч.

Недела 26 мај 2024

Wiersdijk 8-B 3434BP Nieuwegein, Netherlands

НЕДЕЛА НА СЛЕПИОТ, свшт. мч. Терапонт

Недела 9 јуни 2024

10:00 ч.

Wiersdijk 8-B 3434BP Nieuwegein, Netherlands

ПЕДЕСТНИЦА

(ДУХОВДЕН)

Недела 23 јуни 2024

10:00ч

Wiersdijk 8-B 3434BP Nieuwegein, Netherlands 


Рождество на св. Јован Крстител - Претеча

Недела 7 јули 2024

10:00ч.

Wiersdijk 8-B 3434BP Nieuwegein, Netherlands 

Собор на славните

и сефални 12 Апостоли

Сабота 13 јули 2024

10:00ч.

Wiersdijk 8-B 3434BP Nieuwegein, Netherlands 

Св. Фотиј и Аникита  

Недела 25 август 

10:00часот 

Wiersdijk 8-B 3434BP Nieuwegein, Netherlands 


Св. мач. Адријан и Наталија 

Недела 8 септември

10:00 ч.

Wiersdijk 8-B 3434BP Nieuwegein, Netherlands 

Рождество на Пресветата Богородица

Сабота 21 септември

10:00 ч.

Wiersdijk 8-B 3434BP Nieuwegein, Netherlands 


Св. мач. Григориј

Недела 13 октомври

10:00 ч.

Wiersdijk 8-B 3434BP Nieuwegein, Netherland

Недела на отците на седмиот Вселенски Собор, преп. Параскева

Недела 27 октомври

10:00 ч.

Wiersdijk 8-B 3434BP Nieuwegein, Netherland

Св. Петка (Параскева)

Недела 10 ноември

10:00 ч.

Wiersdijk 8-B 3434BP Nieuwegein, Netherland

Св. великомач. Мина  

Недела 24 ноември

10:00 ч.

Wiersdijk 8-B 3434BP Nieuwegein, Netherland 

Св. Климент Охридски  

Недела 8 декември

10:00 ч.

Wiersdijk 8-B 3434BP Nieuwegein, Netherland

Зачнување на св. Ана мајката на Св. Богородица 

Недела 22 декември

10:00 ч.

Последна Богослужба за оваа година

Wiersdijk 8-B 3434BP Nieuwegein, Netherland

Македонски Православен календар